Tentang Cita-cita

Apa cita-citamu? Sampai di sini saya sadar, kuliah di luar negeri bukanlah cita-cita. Ia hanya sekedar alat untuk mencapai cita-cita yang lebih tinggi. Mau apa kamu setelah kuliah? Mau dipakai apa ilmu yang sudah jauh2 dikejar ke seberang benua? Itulah pertanyaan yang jauh lebih penting. Tiba2 saya teringat sebuah cerita, entah di mana saya pernah… Continue reading Tentang Cita-cita

Feminine, Feminist, and Things Between

Sheryl Sandberg Time cover

Few weeks ago, a renowned multinational company visited Lancaster University for a talk show. They ran a session titled „Women in Business and Technology“, which was delivered by a female staff of IT division in the company. Out of curiosity, I attended the talkshow in the hope of getting more insight about this interesting topic.… Continue reading Feminine, Feminist, and Things Between

Cerita dalam Kuali

Cerita dalam Kuali

Sejak tinggal di UK, saya jadi (terpaksa) belajar memasak. Bukan apa-apa, harga makanan di warung a.k.a. restoran lokal luarrrrr biasa mahalnya. Zaman masih ngantor di Surabaya, pulang kerja kalau lapar langsung ke warung Padang beli nasi rendang cuma Rp 10,000. Sekarang? Pulang kuliah kalau lapar ya masak dulu, atau minimal menghangatkan masakan yang sudah dimasak… Continue reading Cerita dalam Kuali

7 Nostalgic Websites that Bring Back your Teenage Memories

Voila!

Time flies, so does technology. From the era of Netscape until Chrome, from mIRC until WhatsApp, internet does drastically evolve. Ten years ago we can still find many choices for the same service provided on Internet. However, it’s undeniable that most of Internet service we find now are provided and owned by these two companies: Google… Continue reading 7 Nostalgic Websites that Bring Back your Teenage Memories

The Hobbit: When The Story Ends…

A single shot for 10 pounds

And though where the road then takes me, I cannot tell We came all this way But now comes the day To bid you farewell I bid you all a very fond farewell It was a very emotional song from Billy Boyd that ended the movie–“The Last Goodbye”. As his voice flew, a series of… Continue reading The Hobbit: When The Story Ends…

2015

Some moments of 2014

Twenty fifteen. I tried to remember all the things I’ve been through in 2014, and suddenly it has been 2015. Twenty fourteen was very important for me. It was a transition year, when I tried to cope myself with all the changes happened in 2013. Now that I looked back again, I feel relieved that I (seemingly)… Continue reading 2015

Tentang Scarlett O’Hara

“Tuhan adalah saksiku, Tuhan adalah saksiku, orang-orang Yankee tidak akan menjatuhkanku. Aku akan mampu hidup melewati ini, dan ketika ini semua berakhir, aku tidak akan pernah kelaparan lagi. Tidak, begitupun keluargaku. Bahkan jika aku harus mencuri atau membunuh sekalipun–Tuhan adalah saksiku, aku tak akan pernah kelaparan lagi!” Demikianlah Scarlett O’Hara mengucapkan sumpah yang kemudian mengubah… Continue reading Tentang Scarlett O’Hara

Tentang Perempuan di Tempat Kerja

Zaman sudah canggih begini, ternyata masih ada aja lho diskiriminasi gender di tempat kerja. Memang nggak ekstrim2 banget sih, tapi pasti ada saja alasan bos yang lebih memilih untuk merekrut karyawan laki-laki daripada perempuan. Bos-bos yang masih tradisional cenderung memilih pekerja laki-laki karena dianggap “lebih bisa kerja”. Hmm… Nggak bisa disalahkan juga sih, karena somehow… Continue reading Tentang Perempuan di Tempat Kerja